Sant Bernat de Menthon 2015: Mirador de na Torta (Son Moragues, Valldemossa)

El mirador de na Torta, a la possessió de Son Moragues, ha estat enguany el lloc escollit per a la celebració de la festa de Sant Bernat de Menthon, patró dels muntanyencs. Organitzada per l'Arreplegada de grups excursionistes de Mallorca i amb el patrocini de l'Ajuntament de Valldemossa
El grup en el mirador de na Torta.

El mirador de na Torta, a la possessió de Son Moragues, ha estat enguany el lloc escollit per a la celebració de la festa de Sant Bernat de Menthon, patró dels muntanyencs. Organitzada per l’Arreplegada de grups excursionistes de Mallorca i amb el patrocini de l’Ajuntament de Valldemossa, aquesta trobada anual dels excursionistes illencs ha triat les terres de l’Arxiduc Lluís Salvador, precisament perquè enguany es commemora el centenari de la seva mort.

La calitja no ens deixà veure la sortida de sol. A canvi, però, ens oferí perspectives plenes d'encant.
La calitja no ens deixà veure la sortida de sol. A canvi, però, ens oferí perspectives plenes d’encant.

En aquest sentit, l’organització ha agraït a la propietat de la possessió valldemossina i a la Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània, encarregada de la custòdia d’aquest espai natural, el seu suport incondicional en que la festa de Sant Bernat es fes precisament a Son Moragues i, més en concret, en el mirador de na Torta, que ha estat restaurat recentment.

Mirador de na Torta.
Mirador de na Torta.
Catalina Tomàs Galmés, Carles Kellner, Manel Osuna i la seva neta Xisca, Joan Carles Palos i el seu fill Joan.
Catalina Tomàs Galmés, Carles Kellner, Manel Osuna i la seva neta Xesca Oliver Osuna, Joan Carles Palos i el seu fill Joan Palos Seguí, i Àngel Martín.

Hi han participat unes 130 persones, vingudes d’arreu de l’illa. La marxa s’ha iniciat poc abans de les cinc del matí des del poble de Valldemossa i pel camí de la font de l’Abeurada hem pujat a dalt del pla del Pouet i d’aquí al mirador de na Torta per veure-hi sortir el sol (tot i que una espessa calitja ens ho ha impedit). La xeremia d’en Francesc Hernàndez ha donat la benvinguda al nodrit grup d’excursionistes, matiners i ben deixondits.

Voltant pels penyals de na Torta.
Voltant pels penyals de na Torta.
Mossèn Pere Orpí i mossèn Eugeni Rodríguez concelebraren la missa de San Bernat en el Pla del Pouet.
Mossèn Pere Orpí i mossèn Eugeni Rodríguez concelebraren la missa de San Bernat en el Pla del Pouet.
Mossèn Pere Orpí i Ferrer.
Mossèn Pere Orpí i Ferrer.

Després hem voltat pels penyals de na Torta en direcció al pla del Pouet. Allà mossèn Pere Orpí i mossèn Eugeni Rodríguez han concelebrat la missa en honor del sant patró dels muntanyencs, Sant Bernat de Menthon. Tot seguit, hem reprès la marxa en direcció al Pas d’en Miquel i el camí de les Fontanelles per tornar a Valldemossa pel Ranxo d’en Sutro i el camí de les Basses. Durant tota la marxa, hem fet aturades per parlar de l’empremta de l’Arxiduc a les terres de Valldemossa i Deià, de la seva visió de la Serra de Tramuntana i de la seva figura com a ‘arquitecte del paisatge’.

El pas d'en Miquel.
El pas d’en Miquel connecta el pla del Pouet amb el camí de les Fontanelles.
Una altra perspectiva del pas d'en Miquel.
Una altra perspectiva del pas d’en Miquel.
Valldemossa des del camí de les Basses.
Valldemossa des del camí de les Basses.

Al pati de les ‘escoles velles’, l’Ajuntament de Valldemossa ha convidat als assistents a la festa de Sant Bernat de Menthon a la tradicional berenada amb la que tancam la celebració, una torrada a la que no hi ha faltat de res (llonganissa, botifarró, xulla, etc). El batle Nadal Torres (Grup Independent de Valldemossa GIV), l’exbatle Jaume Vila (La Valldemossa que volem (LVqV), el regidor i cap de llista de LVqV Toni Colom i Enric Calafell (LVqV) ens han acompanyat durant tota la marxa i la berenada final.

Organitzadors i membres del consistori valldemossí.
Membres del comitè organitzador de la festa de Sant Bernat de Menthon i components del consistori valldemossí.

GRÀCIES A TOTS PEL VOSTRE SUPORT!!!!

Arreplegada de grups Excursionistes de Mallorca

arreplegada

La festa de Sant Bernat de Menthon 2015 ha comptat amb el patrocini de:

logo-ajuntament-valldemossa

 

amb el suport de:

logoarxiducColorcropped-logo-FVSM-250

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Fita a Fita és

Joan Carles Palos Nadal

Senderisme familiar i cultural

650 777 596 | info@fitaafita.com | @Fita_a_Fita