Rere les passes de Ramon Llull a Palma amb alumnes del CEIP Ses Cases Noves de Marratxí

Imatge de Ramon Llull al timpà del portal major de l'església de Sant Francesc de Palma.
Amb els alumnes, al clastre de Sant Francesc de Palma.
Amb els alumnes, al clastre de Sant Francesc de Palma.

Alumnes de 5è i 6è de primària del CEIP Ses Cases Noves de Marratxí han marxat, aquest dimecres passat, rere les passes de Ramon Llull a Palma de la mà de Fita a Fita -serveis culturals i pedagògics- i del programa d’activitats didàctiques i culturals Viu la Cultura (www.viulacultura.com) de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats.

Imatge de Ramon Llull al timpà del portal major de l'església de Sant Francesc de Palma.
Imatge de Ramon Llull al timpà del portal major de l’església de Sant Francesc de Palma.

L’itinerari ha passat per diferents indrets i edificis de Palma en els quals podem trobar la petja de la figura de Ramon Llull i que donen a conèixer els diferents aspectes de la seva vida i obra. La ruta s’ha iniciat a la plaça d’Espanya, recordant que els pares de Ramon Llull (1232-1316) s’instal·len a Palma just després que el rei en Jaume conquerís Palma el 1229.

Gàrgoles de l'església de Santa Eulàlia.
Gàrgoles de l’església de Santa Eulàlia.

D’aquí hem passat per les esglésies de Santa Margalida i Sant Miquel fins arribar a la plaça Major de Palma, on es trobava ubicada una placa instal·lada per la Societat Arqueològica Lul·liana l’any 1888 que marca el lloc on, segons la tradició, hi havia la casa natal de Ramon Llull.

Placa de l'Arqueològica Lul·liana (1888) que recorda l'indret on s'ubicava la casa natal de Ramon Llull, a la banda nord de la Plaça Major de Palma.
Placa de l’Arqueològica Lul·liana (1888) que recorda l’indret on s’ubicava la casa natal de Ramon Llull, a la banda nord de la Plaça Major de Palma.

Després de visitar l’església de Santa Eulàlia (relacionada amb un dels episodis d’amor de joventut de Ramon Llull: la llegenda sobre l’entrada de Ramon Llull a l’església a cavall perseguint una bella dama), hem seguit fins l’església de Sant Francesc, lloc on està enterrat Ramon Llull i indret indispensable per conèixer la seva vida i la seva obra.

Sepulcre de Ramon Llull (1232-1316) a l'església de Sant Francesc (Francesc Sagrera, 1487).
Sepulcre de Ramon Llull (1232-1316) a l’església de Sant Francesc (Francesc Sagrera, 1487).

A la capella situada a la capçalera de la basílica hi ha el sepulcre d’alabastre, obra de Francesc Sagrera (1487), on descansa Ramon Llull. Segons, Gaston Vuiller, fou enterrat allà perquè els frares franciscans argumentaren la vinculació de Llull a la seva orde i, així, canviaren la intenció inicial d’enterrar-lo a l’església de Santa Eulàlia on descansaven les restes dels seus pares (Ramon Llull i Elisabet d’Erill) i familiars.

Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.
Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Fita a Fita és

Joan Carles Palos Nadal

Senderisme familiar i cultural

650 777 596 | info@fitaafita.com | @Fita_a_Fita