Redescobrint els ‘oficis tradicionals de la Serra’ amb alumnes de 3r de primària de Pius XII

Dalt de Ses Mossetes (704m), cim de la Comuna de Valldemossa.
Dalt de Ses Mossetes (704m), cim de la Comuna de Valldemossa.
Dalt de Ses Mossetes (704m), cim de la Comuna de Valldemossa.

Tres grups de 3r de primària del Col·legi Pius XII de Palma han recorregut aquest dijous 26 de març la Comuna de Valldemossa en companyia de Fita a Fita -serveis culturals i pedagògics. Es tractava de redescobrir els oficis tradicionals de la Serra (nevater, calciner i carboner) i identificar els elements etnològics que els caracteritzen.

El grup d'alumnes de 1r de primària de Pius XII en el camí que va d'en Penyalot a Ses Mossetes, a la Comuna de Valldemossa.
El grup d’alumnes de 3r de primària de Pius XII en el camí que va d’en Penyalot a Ses Mossetes, a la Comuna de Valldemossa.
Arribant a Ses Mossetes per les Voltes d'en Violí.
Arribant a Ses Mossetes per les Voltes d’en Violí.

Visitàrem la casa de neu dels cartoixans a la rota del Guix, de 1697, el forn de calç del bosc dels frares i diversos ranxos de carboner, amb les seves corresponents sitges i barraques, al voltant d’en Penyalot.

A la casa de neu dels cartoixans, a les rotes del Guix.
A la casa de neu dels cartoixans, a les rotes del Guix.
Bassa i barraca d'en Penyalot, replà que trobam a mitjan pujada de la comuna, a la confluència del carreró de Sa Comuna i el camí del Bosc dels Frares.
Bassa i barraca d’en Penyalot, replà que trobam a mitjan pujada de la comuna, a la confluència del carreró de Sa Comuna i el camí del Bosc dels Frares.

També repassàrem els aspectes llegendaris que configuren el paisatge més fantàstic de la Serra de Tramuntana. Així, ens demanàrem si ‘En Penyalot’ -replanada que trobam a mitjan pujada, a la confluència del carreró de Sa Comuna i el camí del Bosc dels Frares- seria un d’aquells gegants que recorrien la geografia de Mallorca deixant macolins per tot arreu, pedres grans i màgiques que ens acosten a la naturalesa rondallística de les nostres muntanyes.

Barraca d'en Penyalot.
Barraca d’en Penyalot.

Finalment, accedírem a Ses Mossetes, cim de la Comuna de Valldemossa (704m) pel camí de Ses Voltes d’en Violí; i tornàrem a la vila pel carreró de Sa Comuna.

Baixant pel camí de Ses Voltes d'en Violí.
Baixant pel camí de Ses Voltes d’en Violí.

GRÀCIES A TOTS PEL VOSTRE SUPORT I CONFIANÇA!!!

Seguiu les fites i mai no vos perdreu…

Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.
Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Fita a Fita és

Joan Carles Palos Nadal

Senderisme familiar i cultural

650 777 596 | info@fitaafita.com | @Fita_a_Fita