La ignorància, el caliu que tot ho encèn

1094439_208241012667376_1408635813_o
La costa d’Estellencs, calcinada. Foto: Pep Lluís Bosch Sastre
Uns escampen calius que encenen focs per les muntanyes d’Andratx i d’altres els llencen sobre les escoles per convertir en cendres allò que som. I tot, fruit de la ignorància, el caliu que tot ho encèn. SOM I SEREM!!! Som i serem muntanyes, som i serem La Trapa, som i serem Tramuntana,… som i serem, al cap i a la fi, un poble que no tombarà el coll sota cap jou i que es capaç d’aixecar-se, amb més força si cal, després d’una ensopegada.
La Trapa, després de l’incendi. Foto: JCP
La Trapa, abans de l’incendi. Foto: JCP
L’incendi d’Andratx és el pitjor sinistre registrat mai a les Balears, fruit de la ignorància i la negligència. Però què me’n dieu del TIL (Decret contra la immersió lingüística) o la Llei de Símbols (llei mordassa) -i no estic mesclant ous amb caragols, sé ben bé el que vull dir-? No són també conseqüència de la ignorància i de la negligència en el maneig de la cosa pública. A més a més, és clar, de la mala fe i el menyspreu a la llengua i a la cultura pròpia del nostre país: el Català.
El llaç ha estat el millor antídot de la comunitat educativa contra la ignorància i el menyspreu.
La columna de fum, vista des de Cala Blava. Foto: JCP
L’exigència de responsabilitats és ara més necessària que mai. No poso en dubte la gran i heroica acció dels efectius que lluitaren per fer front a l’acció devastadora de l’incendi d’Andratx durant tot el cap de setmana passat. És molta la gent que té dubtes sobre si a les primeres hores del sinistre es disposava de la capacitat suficient per sufocar les flames per mor de les retallades pressupostàries. A més a més, calen explicacions sobre les polítiques de prevenció -neteja de boscos i voreres de carreteres, entre d’altres qüestions-.
Carretera Andratx-Estellencs, entre el coll de sa Gramola i el Pla de s’Evangèlica. Foto: Fernando de Angulo Dols
Mentrestant, la conscienciació i el compromís són les eines amb les quals hem de sortir a combatre les flames que prenen al caliu de la ignorància i el menyspreu. Ens ho demana ARA la Serra de Tramuntana-Patrimoni de la Humanitat i ens ho demanarà AVIAT l’Escola Pública-Patrimoni de la Comunitat Educativa.
PONENT REVIURÀ amb l’esforç de milers de voluntaris, des de La Trapa fins a s’Esclop de Galatzó. L’ESCOLA RESISTIRÀ amb la força enllaçada de totes les comunitats educatives de les Illes Balears.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Fita a Fita és

Joan Carles Palos Nadal

Senderisme familiar i cultural

650 777 596 | info@fitaafita.com | @Fita_a_Fita