Gaudint del ‘missatge de segles’ de Palma amb alumnes de 2n d’ESO de Lluís Vives

Els alumnes de 3r d'ESO del Col·legi Lluís Vives de Palma amb la seva tutora, Joana Tomàs, vora una de les emblemàtiques 'lleones' del Born.
Els alumnes de 3r d'ESO del Col·legi Lluís Vives de Palma amb la seva tutora, Joana Tomàs, vora una de les emblemàtiques 'lleones' del Born.
Els alumnes de 2n d’ESO del Col·legi Lluís Vives de Palma amb la seva tutora, Joana Tomàs, vora una de les emblemàtiques ‘lleones’ del Born.

“D’acord amb Josep Pla, podem afirmar que els racons i carrers del centre històric de Palma no són simplement per passar-s’hi, són per estar-hi, per gaudir del seu missatge de segles” (Gaspar Valero).

Alumnes de 2n A d’ESO del Col·legi Lluís Vives de Palma han recorregut el centre de Palma en companyia de Fita a Fita per ‘gaudir del missatge de segles’ d’una ciutat mil·lenària. L’itinerari ha començat a l’olivera de Cort i ha seguit després per la plaça del Mercat, Sant Nicolau, el Born i els voltants de la Seu. Hem sabut alguna cosa sobre l’enigmàtica signatura d’en Caragol i en Dragó, picapedrer i escultor de la façana de l’edifici barroc de l’Ajuntament de Palma (1649-1650), com per exemple que ens la podem trobar també a la capella de la Puríssima (1681) de l’església de Sant Nicolau i a la façana barroca de Monti-sion (1683). També hem après que quan algú ens ‘embafa’ el podem enviar a ‘paupar les lleones del Born; o que el valor de l’amistat no té preu, com hem vist a través de les diferents llegendes de Santa Catalina Tomàs i la seva relació amb n’Elisabet Safortesa Gual des Mur, de Can Tagamanent, ‘la dona emparedada’. I moltes més coses que s’amaguen pels racons de carrers i places d’una ciutat plena d’encant i misteris.

Cercant en Caragol i en Dragó a la façana de l'església de Monti-sion (1683)
Cercant en Caragol i en Dragó a la façana de l’església de Monti-sion (1683).
En Caragol a la façana de Monti-sion.
En Caragol a la façana de Monti-sion.

“La visió de les terres que configuren el nostre país no és una mirada innocent, sinó que procedeix de les històries mil vegades recontades que formen part del nostre imaginari col·lectiu i que reconfiguren el paisatge que ens envolta. Les llegendes estableixen o restableixen una relació afectiva amb l’entorn que ens pertany, estimulen la imaginació, ens fan sentir responsables de la qualitat d’aquest entorn.” (Gabriel Janer Manila)

Rellotge de sol de Can Vila: "CADA HORA FER, SA DARRERA MATA"
Rellotge de sol de Can Vila:
“CADA HORA FER, SA DARRERA MATA”.

Ha estat tota una experiència compartir les llegendes de Ciutat amb alumnes tant participatius i alegres!!!

MOLTES GRÀCIES PEL VOSTRE SUPORT I CONFIANÇA!!!

Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.
Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Fita a Fita és

Joan Carles Palos Nadal

Senderisme familiar i cultural

650 777 596 | info@fitaafita.com | @Fita_a_Fita