Famílies ‘amb encant’ a la Talaia del Cap Andritxol

Les famílies 'amb encant' a la talaia del Cap Andritxol (1580-82)

La talaia del cap Andritxol és una torre de vigilància construïda el 1580 per tal de donar avís de la possible arribada de moros a la costa. S’ubica sobre unes penyes enmig d’unes increïbles vistes cap es Camp de Mar, el Galatzó, Peguera, Santa Ponça i les illes Malgrats i el Toro.

Les famílies 'amb encant' a la talaia del Cap Andritxol (1580-82)
Les famílies ‘amb encant’ a la talaia del Cap Andritxol (1580-82). Això just era l’inici de l’aventura…

Les famílies amb encant de Fita a Fita han fet avui una passejada per un petit paradís natural i paisatgístic del ponent de Mallorca, el cap Andritxol. Aquest penyal de 180 metres d’altura es troba ubicat entre els nuclis turístics de Cala Fornells i Es Camp de Mar, alhora que fa de partió dels termes municipals de Calvià i Andratx. A dalt, hi trobam una de les catorze torres de vigilància que es construïren en aquest dos municipis entre els segles XVI i XVII per la protecció de la costa contra els atacs pirates. La talaia del Cap Andritxol es va bastir entre el 1580 i el 1582.

SAM_7473
Els més joves han estat els primers en assolir la punta de cap Andritxol i enfilar-se pels seus vertiginosos penya-segats.
SAM_7477
Tot el grup en el punt més alt del cap Andritxol, devers 180 metres d’altura.

Després, de la Talaia del cap Andritxol hem baixat al Caló des o d’en Monjo, platja paradisíaca i escenari d’una de les aventures cinematogràfiques del detectiu Hèrcules Poirot a Mort sota el sol/Muerte bajo el sol/Evil under the sun (Guy Hamilton, 1982). Allà hem fet una nedada, un bon dinaret i, vorejant la costa hem tornat al punt de partida, Cala Fornells.

Caló d'en Monjo i l'Olla des del cap Andritxol.
Caló d’en Monjo i l’Olla des del cap Andritxol.

Caló d’en o des Monjo està a tres quilòmetres de Peguera, situada entre sa Llobasa i l’Olla. Aquest tram del litoral fa de frontera natural entre els municipis de Calvià i Andratx. Té l’accés més fàcil per Cala Fornells.

Caló d'en Monjo.
Caló d’en Monjo.

Aquest entrant de mar verge i en forma de rectangle finalitza en una cala de dimensions diminutes, on desemboca un torrent, i els penya-segats d’altura mitjana envolten aquest tranquil tros de costa. Els pins poblen aquest entorn natural, arribant fins a primera línia de costa, mentre que els macs i la grava componen el substrat del talús del Caló d’en Monjo.

SAM_7464
El cap del LLamp, junt amb el cap Andritxol, marquen els extrems de la bocana de Camp de Mar.

GRÀCIES PEL VOSTRE SUPORT I CONFIANÇA!!!!

Propera sortida: 24 de maig “La ruta de la invasió, Sant Ponç 1561”

Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.
Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.

Seguiu les fites i mai no vos perdreu…

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Fita a Fita és

Joan Carles Palos Nadal

Senderisme familiar i cultural

650 777 596 | info@fitaafita.com | @Fita_a_Fita