Carregant Esdeveniments

Passejades amb encant: Els fets de la Conquesta

Tres dies abans que Palma celebri la Festa de l’Estendard, FITA A FITA vos proposa una passejada amb encant per conèixer els fets de la Conquesta de 1229.

“I, quan s’obrí el pas per on havien d’entrar els cavalls armats, ja hi havia allà dins uns cinc-cents homes de peu. I el rei de Mallorca, amb tota la gent de sarraïns de la ciutat, ja havien vengut tots al pas; i atacaren de tal manera als de peu que hi havien entrat que, si no haguessin arribat els cavalls armats, tots haurien estat morts” (LLIBRE DELS FETS)

En el precís instant que el rei en Jaume i les seves hosts traspassen la porta de Bab-al-Kofol i s’inicia l’assalt a Medina Mayurqa, comença “una nova etapa en la història de l’arxipèlag Balear. L’anterior societat islàmica desapareix pràcticament de cop el 1229 i en el seu lloc s’estableix una nova societat que poc o res té a veure amb l’anterior. Nova gent, una cultura diferent, una altra religió, una llengua distinta… tot això caracteritza l’esdevenir de les illes a partir del tall històric que significà la seva incorporació al món feudal cristià.” (Gabriel Ensenyat)

Si voleu reviure “Els fets de la conquesta”, Fita a Fita vos convida a fer un recorregut viu i participat que ens durà des de la Porta de Santa Margalida fins al Palau de l’Almudaina i la Seu, on s’hi troben enterrats el primer i el darrer rei de Mallorca, Jaume II i el seu nét, Jaume III.

 

Sortida: 10:30 h (Estàtua del rei en Jaume, Plaça d’Espanya)

Guia: Joan Carles Palos

Informació i reserves: info@fitaafita.com