Carregant Esdeveniments

Passejades amb encant: Els fets de la Conquesta

Un dia abans que Palma celebri la Festa de l’Estendard, FITA A FITA vos proposa una passejada amb encant per conèixer els fets de la Conquesta de 1229.
En el precís instant que el rei en Jaume i les seves hosts traspassen la porta de Bab-al-Kofol i s’inicia l’assalt a Medina Mayurqa, comença “una nova etapa en la història de l’arxipèlag Balear. L’anterior societat islàmica desapareix pràcticament de cop el 1229 i en el seu lloc s’estableix una nova societat que poc o res té a veure amb l’anterior. Nova gent, una cultura diferent, una altra religió, una llengua distinta… tot això caracteritza l’esdevenir de les illes a partir del tall històric que significà la seva incorporació al món feudal cristià.” (Gabriel Ensenyat)
Si voleu reviure “Els fets de la conquesta”, Fita a Fita vos proposa un recorregut viu i participat que ens durà des de la Porta de Santa Margalida fins al Palau de l’Almudaina i la Seu, on s’hi troben enterrats el primer i el darrer rei de Mallorca, Jaume II i el seu nét, Jaume III.
Punt de partida: Estàtua del rei en Jaume, Plaça d’Espanya
Hora: a les 10.30 h
Preu per persona: 10€
Informació i reserves: info@fitaafita.com