Carregant Esdeveniments

L’or líquid: la ruta de l’oli per la vall de Sóller -SUSPESA-

AQUESTA ACTIVITAT S’HA SUSPESA PER MOR DE LES NOVES MESURES DE PREVENCIÓ I SEGURETAT CONTRA LA COVID-19
L’olivera ha estat durant segles l’arbre més important a les possessions de Mallorca, sobretot a la Serra de Tramuntana. La producció d’oli no només aportava un aliment directe a la finca, també era una font d’ingressos cabdal pels comptes de l’amo i del senyor. A l’actualitat, l’oli d’oliva és un element fonamental de la dieta mediterrània, ja que és una de les fonts més saludables de greix i energia que necessita el nostre cos. No debades, per un o altre motiu, Homer ja pressuposà les seves bondats en anomenar-lo “l’or líquid”. Però l’oliva i la fusta d’olivera han estat igualment font de negoci i, tot plegat, generaven llocs de feina…
Amb “L’or líquid: la ruta de l’oli a la vall de Sóller” oferim un inerari d’alt valor cultural, gastronòmic i etnològic que ens durà a tastar els aromes de la vall, des de l’horta fins a l’oliverar, i a llegir el seu paisatge cultural. Anirem des de l’Alqueria del Comte fins a Binibassí, d’aquí a Fornalutx i després, pel Camí del Creuer, travessarem fins al camí del Marroig per on baixarem a Biniaraix. Acabarem el recorregut (3h) a l’Alqueria del Comte, a Can Det, on visitarem aquesta històrica tafona.
Tota l’activitat es farà seguint de manera estricta les mesures de prevenció de la COVID-19. Respectau les distàncies i feis ús sempre de la mascareta.
Dia: dissabte, 19 de desembre de 2020
Hora: 9.30h a l’Alqueria del Comte (Sóller) -cantonada carrer d’Ozones i avinguda Juli Ramis-
Preu: 7€
informació i reserves info@fitaafita.com