Carregant Esdeveniments

La ruta del contraban: Cap de Ses Salines-Caló des Màrmols (Santanyí)

LES RUTES DEL CONTRABAN
El contraban ens ha deixat, espargits arreu del nostre territori, un dels segells més característics d’aquesta activitat: els amagatalls usats per ocultar la mercaderia clandestina. Coneguts popularment amb el nom de ‘secrets de contraban’ esdevenen uns llocs cabdals per a garantir l’èxit del negoci, ja que si es trobava la mercaderia, l’operació no reportava cap guany.
Amb les ‘Rutes del contraban’ de Fita a Fita, guiades per Tomàs Mut (autor del llibre “Al·lots, avui hi ha festa”) vos proposam fer uns recorreguts litorals que ens permetran visitar i advertir algunes de les petjades més comunes i enginyoses que caracteritzen aquests curiosos enfonys furtius.
DEL CAP DE SES SALINES AL CALÓ DES MÀRMOLS
En aquesta ruta reviurem en primera persona un passatge del llibre titulat: “passejada amb un llombarder”, en la què, en Domingo Vidal mostra l’enginyós secret que va fer el seu pare en un raconet d’aquest bell tram marítim. També podrem visitar un altre interessant secret emplaçat dins una discreta cova prop del caló.
Dia: dissabte, 4 de març de 2023
Hora i lloc de trobada: a les 9:00 h en el far del cap de Ses Salines (al final de la carretera Ma-6110).
Itinirari de llarga durada, se recomana dur pa en butxaca. L’hora prevista de finalització serà devers les 15 h.
Preu: 10 €
Informació i reserves: info@fitaafita.com
Dificultat: Mitjana/Alta
Recomanam dur roba i calçat de muntanya, aigua abastament i berenar (dinarem de pa en butxaca), roba d’abric i anorac, batons de senderisme, frontal, capell i crema solar.