Carregant Esdeveniments

Excursions amb encant per a famílies: El puig de la Creu (601 m)

IMG_0552
Les excursions amb encant per a famílies de Fita a Fita dirigeixen aquest mes les seves passes cap a Caimari, el portal major de la Serra de Tramuntana i l’accés més utilitzat per residents i turistes a l’hora de visitar el sector nord de l’illa de Mallorca.
Molt a prop de Caimari hi trobam l’àrea recreativa dels Fornassos, un lloc d’esplai familiar integrat dins un petit bocí de l’entorn natural de la Comuna de Caimari (753ha). Recentment, brigades de l’Ajuntament de Selva hi han fet feina per condicionar alguns itineraris que facin un poc més accessible una àrea –Puig de sa Creu- només trescada fins ara pels caçadors de tords i els excursionistes més agosarats.
SAM_4152
Fins a la meitat del segle XX, es trobava ocupada per carboners i colles d’homes que feien ‘metro’ (mesura emprada per tallar el tronc dels pins, devers 2,10 metres, i que s’ajustava perfectament a la llargària dels carros). Però la producció forestal al bosc i a la muntanya no només es limitava a llenya i carbó, també es recollia reïna, murta, aglans, càrritx i escorxa.
A més dels oficis tradicionals del camp i de la serra, també hi trobam nombroses històries i llegendes relacionades amb els perills d’una zona agrest i allunyada de tot remei.
 
Data: diumenge, 5 de març de 2017
Lloc i hora de trobada: 10h Ocimax (a l’altura de l’arroceria Nimo’s)
Preu: 5€
 
informació i reserves: info@fitaafita.com