“Entre el cel i la terra” amb VIU LA CULTURA

Amb els participants de l'activitat al mirador dels Tudons.
Amb els participants de l'activitat al mirador dels Tudons.
Amb els participants de l’activitat al mirador dels Tudons.

Amb motiu de la commemoració del setè centenari de la mort de Ramon Llull (1232-1316) i del centenari de la mort de Lluís Salvador d’Habsburg-Lorena (1847-1915), un bon grapat de famílies han participat aquest dissabte 28 de febrer d’aquesta activitat entorn de dues figures cabdals en la cultura de l’illa de Mallorca. Una iniciativa promoguda des del departament VIU LA CULTURA (viulacultura.com) de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, amb la col·laboració de FITA A FITA -serveis culturals i pedagògics-, i que s’ha emmarcat en el actes de la Diada Autnòmica.

El mirador del puig del Verger.
El mirador del puig del Verger.

Al voltant de les ermites velles de Valldemossa, i molt a prop de Miramar, hi trobam un espai tocat per la mirada contemplativa de dos personatges emblemàtics per a la nostra història i cultura: el beat Ramon Llull (1232-1316) i l’Arxiduc Lluís Salvador (1847-1915). És un territori on la visió s’eleva per damunt de l’espès alzinar i se perd per l’horitzó de la mar, un espai on hi arrelà també l’espiritualitat eremítica, de vida dura i austera; un indret on es fonen, en la immensitat del temps i com a una sola, les ànimes de dues persones que el compartiren, però amb sis segles de diferència.

El mirador dels ermitans.
El mirador dels ermitans.

La ruta s’ha iniciat a Ca Madò Pilla, hostatgeria que fundà l’Arxiduc sobre les antigues cases de Ca na Matgina. D’aquí, pel camí de la Serra, hem arribat al mirador dels Tudons i a la cova del beat Ramon Llull. Després hem seguit pel mirador de la capell del puig del Verger, el mirador dels ermitans i les ermites velles, del segle XVI. L’itinerari ha conclòs a l’ermita de la Trinitat, fundada pel reverend Joan de la Concepció Mir i Vallés el segle XVII.

Ermita de la Trinitat de Valldemossa.
Ermita de la Trinitat de Valldemossa.

L’itinerari, no massa llarg i amb poc desnivell, ha discorregut per un paratge de gran bellesa i d’una enorme riquesa natural. A més, ens ha permès aprofundir en la vida i en l’obra d’aquests dos grans personatges de la nostra història, Ramon Llull i l’Arxiduc Lluís Salvador, mentre recorríem pausadament aquest espai natural del vessant marítim de la serra de Tramuntana, patrimoni mundial de la UNESCO, entre Valldemossa i Deià, curull d’històries i de llegendes.

Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.
Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Fita a Fita és

Joan Carles Palos Nadal

Senderisme familiar i cultural

650 777 596 | info@fitaafita.com | @Fita_a_Fita