Els fets de la Conquesta

El grup a l'interior de la Seu.

“I, quan s’obrí el pas per on havien d’entrar els cavalls armats, ja hi havia allà dins uns cinc-cents homes de peu. I el rei de Mallorca, amb tota la gent de sarraïns de la ciutat, ja havien vengut tots al pas; i atacaren de tal manera als de peu que hi havien entrat que, si no haguessin arribat els cavalls armats, tots haurien estat morts” (LLIBRE DELS FETS)

Il·lustració basada en una de les imatges de la pedrel·la del Sant Jordi de Pere Niçard (S.XV)
Il·lustració basada en una de les imatges de la pedrel·la del Sant Jordi de Pere Niçard (S.XV)

En el precís instant que el rei en Jaume i les seves hosts traspassen la porta de Bab-al-Kofol i s’inicia l’assalt a Medina Mayurqa, comença “una nova etapa en la història de l’arxipèlag Balear. L’anterior societat islàmica desapareix pràcticament de cop el 1229 i en el seu lloc s’estableix una nova societat que poc o res té a veure amb l’anterior. Nova gent, una cultura diferent, una altra religió, una llengua distinta… tot això caracteritza l’esdevenir de les illes a partir del tall històric que significà la seva incorporació al món feudal cristià.” (Gabriel Ensenyat)

El grup a l'interior de la Seu.
El grup a l’interior de la Seu.

Aquest matí, molt fred i plujós de desembre, hem recorregut amb un grup de famílies els fets i les llegendes de la Conquesta. Fita a Fita els ha conduit per itinerari viu i participat que ens ha dut des de la Porta de Santa Margalida fins al Palau de l’Almudaina i la Seu, on s’hi troben enterrats el primer i el darrer rei de Mallorca, Jaume II i Jaume III. També hem visitat les esglésies de Santa Margalida, Sant Miquel i Santa Eulàlia, peces claus en el llegendari popular i en l’esdevenidor del nou territori conquerit. 

Porta de Santa Margalida.
Porta de Santa Margalida.

GRÀCIES A TOTS PEL VOSTRE SUPORT I CONFIANÇA!!!

L’aventura continuarà el 2015…

SEGUIU LES FITES I MAI NO VOS PERDREU!!!

Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.
Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Fita a Fita és

Joan Carles Palos Nadal

Senderisme familiar i cultural

650 777 596 | info@fitaafita.com | @Fita_a_Fita