El camí del Correu amb alumnes de 2n del CEIP Son Oliva

El grup d'alumnes de 2n de primària del CEIP de Son Oliva i els seus mestres en un dels revolts del camí molt a prop del coll de la Talaieta.
El grup d'alumnes de 2n de primària del CEIP de Son Oliva i els seus mestres en un dels revolts del camí molt a prop del coll de la Talaieta.
El grup d’alumnes de 2n de primària del CEIP de Son Oliva i els seus mestres en un dels revolts del camí molt a prop del coll de la Talaieta.

Amb els alumnes de 2n de primària del CEIP Son Oliva, les seves tutores, na Marta i na Pilar, la mestra de suport, na Pepa, i els ‘practicants’, n’Alba i n’Esteve, hem fet una passejada pel camí del Correu, des de la Granja d’Esporles fins al coll de la Talaieta, a la partió entre Ses Mosqueres i Son Valentí.

La Granja d'Esporles, antiga alqueria musulmana d'Alpic, als peus del Castellet.
La Granja d’Esporles, antiga alqueria musulmana d’Alpic, als peus del Castellet.
El Castellet d'Esporles.
El Castellet d’Esporles.

Durant el camí hem sabut que el vells camins empedrats de ferradura eren les carreteres generals de la Serra de Tramuntana, per on hi transitaven traginers i pagesos. Ha estat una passejada per la història i la llegenda.

Un tram del camí del Correu, a prop de la Granja.
Un tram del camí del Correu, a prop de la Granja.

El camí del Correu que uneix Esporles i Banyalbufar sembla que deu el seu nom al cove baix en què els peixeters duien el peix a vendre. Tot i que també és possible que faci referència a les persones encarregades de portar les notícies orals o escrites d’un lloc a un altre.

ELS ERMASSETS I SA POTADA DES CAVALL

"Un ermasset és un ésser de mitjana estatura, de color verd, molt magre i amb ulls grossos, amb les orelles tres vegades les d'un home, braços llargs i mans allargades amb ungles ben esmolades, cames primes però molt àgils. L'ermasset és l'encarregat de custodiar el tresor que hi ha al fons de la cova de la Fita del Ram i que, naturalment, ningú no ha trobat. De moment.”
“Un ermasset és un ésser de mitjana estatura, de color verd, molt magre i amb ulls grossos, amb les orelles tres vegades les d’un home, braços llargs i mans allargades amb ungles ben esmolades, cames primes però molt àgils. L’ermasset és l’encarregat de custodiar el tresor que hi ha al fons de la cova de la Fita del Ram i que, naturalment, ningú no ha trobat. De moment.”
Les mans escruten les marques de les urpes dels ermassets esporlerins.
Les mans dels infants escruten curioses les marques de les urpes dels ermassets esporlerins.
Han hagut de tocar-ho per creure-hi.
Han hagut de tocar-ho per creure-hi.

Els boscos d’Esporles són plens de màgia, des de la cova del tresor dels ermassets -criatures de color verd, cames i braços llargs i prims i ungles ben esmolades-, dalt de la Fita del Ram, fins a les petjades inesborrables del cavall del rei Jaume I el Conqueridor que, en forma de cocons, trobam per tota la geografia de la Serra. En el coll de la Talieta hi trobam la potada del cavall reial.

Sa Potada des Cavall.
Sa Potada des Cavall.

Gràcies a tots pel vostre suport i confiança! Ha estat una experiència formidable.

Seguiu les fites i mai no vos perdreu.
Seguiu les fites i mai no vos perdreu.

SEGUIU LES FITES I MAI NO VOS PERDREU…

Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.
Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Fita a Fita és

Joan Carles Palos Nadal

Senderisme familiar i cultural

650 777 596 | info@fitaafita.com | @Fita_a_Fita