20 RUTES EN FAMÍLIA PER MALLORCA

El territori, el gran llençol de la història Viure i compartir experiències, aquest és el valor afegit de la vida; i de l’excursionisme també. Seguim les fites, perquè són l’aprenentatge d’una experiència compartida. Posam fites, perquè generam una experiència que volem compartir. Així a la vida com a la muntanya.
AMB-NA-MARIA-MUNTANER-de-LLEONARD-MUNTANER-EDITORW

La col·lecció de llibres 20 rutes en família per Mallorca, de Lleonard Muntaner Editor, ofereix al llarg dels cinc llibres publicats fins ara un total de cent itineraris a peu “amb encant” per Mallorca, des de la serra de Tramuntana fins a les serres de Llevant, del litoral llevantí fins al “paisatge transformat” del Migjorn, amb totes les seves pedreres de marès. La idea és ajudar el lector i caminant assaborir “per la passa i la mirada” cadascun dels racons més destacats i amb major encant de la nostra illa. Perquè sempre hi trobarem alguna cosa més a descobrir, alguna història més a contar, alguna perspectiva nova.

A cada itinerari trobareu una explicació breu dels seus elements d’interès, una descripció de la ruta i un petit mapa que us permetrà situar-vos a l’entorn de la ruta i valorar tot el seu encant.

“No hi ha llibre més instructiu, ni d’estampes més hermoses com la senzilla observació de la naturalesa, de l’hermosa creació de Déu” (Somnis d’estiu ran de mar, Arxiduc Lluis Salvador).

Així a la vida com a la muntanya

 

I aquest és també el sentit de Fita a Fita -serveis culturals i pedagògics-, una iniciativa que vaig posar en marxa el 2013 amb l’objectiu inicial de generar experiències al voltant del senderisme, i viure-les sobretot en família. Mares, pares i els seus fills, i de vegades, fins i tot, padrines, padrins i néts. Perquè sovint les diferents generacions necessitam caminar juntes de la mà i esquinçar soles de sabata trescant el territori, amb l’objectiu de conèixer-lo i estimar-lo encara més.

 

La pàtria és gran, és bella: té gorgs i fondalades,

boscs, olivars i pobles, i temples i castells;

i serres que s’abeuren del cel en les boirades,

com de la llet materna, alçant-se assedegades,

les boques dels vedells.

 

Té murs de roques fondes, on brama la riera;

l’espiga d’or s’engronsa fins als pinars reülls;

els tarongers verdegen, se vincla la palmera;

la mar damunt la platja s’adorm, o escup bromera

entre gegants esculls.

 

(Mallorca i Ramon Llull, Joan Alcover)

 

El territori, entès com un immens llençol sobre el qual trobam l’empremta de la nostra història, ens ofereix un seguit inacabable d’experiències. Cada capa de la nostra terra és una esglaó del nostre rcorregut com a poble al llarg de milers d’anys. I això ho  experimentarem a través d’aquestes rutes. Des de les ermites, castells i talaies que coronen les serres i el litoral de Llevant, l’expressió d’un poble que cerca refugi “entre el cel i la terra” d’aquells perills que l’assetgen des de la mar o des de l’interior mateix del seu país, fins a aquells racons reals però amarats de la fantàstica visió de l’enginy popular i que trobaren la seva llar inexpugnable a l’aplec de Rondalles Mallorquines.

Això és FITA A FITA… Vos animau a tastar-ho? Escriviu a info@fitaafita.com i rebreu tota la informació que necessiteu.

Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Fita a Fita és

Joan Carles Palos Nadal

Senderisme familiar i cultural

650 777 596 | info@fitaafita.com | @Fita_a_Fita